You are here: Home > Program for foråret 2022 med beskrivelser.

Program for foråret 2022 med beskrivelser.

 

08/2 Christian Alvad og Anna Wirsén

Anna Wirsén: Sang og guitarer
Christian Alvad: Guitarer

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Alvad-Wirsén skaber sammen med publikum en varm og god stemning.

https://youtu.be/s7PjVfswYvg

Anna er en sangskriver med nærhed och intensitet i stemme og udtryk. I vedkommende fortolkninger veksler hun mellem lyriske tekster og hverdags-køkkenrealisme. Hendes CD, Vardagsballerina, blev nomineret til årets vise-album af de svenske pladeselskaber.

Christian er kendt som en af landets bedste akustiske guitarister. Med rødder i folk, blues og gospel, er hans karakteristiske guitarspil solidt plantet i den nordiske tradition. Flere af hans 12 solo-cd’er er blevet nomineret til en Award ved DMA folk. 

15/2 Åben Scene v Jens Holgersen 


Åben Scene er en åben aften, hvor alle der har lyst, kan give publikum en smagsprøve på musik man har på hjertet. Du kan evt. blive bakket op af kontrabassisten Jens Holgersen. Han har været en aktiv del af Svendborgs musikliv i mange år indenfor jazz og folkemusik. Allerede i 2002 fandt han på folkemusikaftnerne på Hansted og var i 2005 med til at danne Folk For Folk. Der er ok at give besked i forvejen, om du vil på scenen, men det er også i orden bare at møde op med dit instrument. 

22/2 Benny Holst Trio

Benny Holst: Guitar, vokal
Martin Andersen: Violin
Jacob Rathje: Guitar, vokal

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

(NB: Der er ikke gratis adgang ved afhentning af medlemskort, og fribilletter kan ikke benyttes).

Benny Holst har for længst skabt sig en profil som en sangskriver, der kan fortælle en historie indigneret og medfølende. 

https://www.bennyholst.dk/ombenny.htm

Han har de seneste år udgivet to meget succesfulde og anmelderroste albums: ”Himlen må vente” og ”Sepiadage”. Med mere end 50 år på bagen som turnerende sanger, sangskriver og guitarist udgav Benny Holst i 2008 endnu et album: 'Sepiadage'', der indbragte ham prisen som Årets Sangskriver ved DMA Folk 2009. Comeback-albummet ”Himlen må vente” fik to priser i 2005: Årets Danske Album og Årets Visealbum.

Med sig live har Benny….. Martin Andersen. Med sin elektriske violin i særegen klasse lægger Martin Andersen i høj grad en iørefaldende stil i orkestret. Pressen skrev bl.a.:"...i dag er han vokset til en gudsbenådet solist" og "Martin Andersen…jamen, sikke en personlighed. Manden er nærmest ét med sin violin, som han stryger, filer og knipser på i forrygende tempo. Med det smarte pedalsystem ved Martins fødder, formår han at finde netop den lyd, der gør sangens stemning allermest intens. Fingrenes dans på violinstrengene, de fejende flotte strøg med buen, de lukkede øjne og den elastiske krop, får os til at tænke på ham som et musikalsk geni."

Jacob Rathje er guitarist og sanger. Han hører til den nye generation af rootsmusikere. Blues, folk og country er hovedingredienserne i Rathje’s guitarspil. Han var desuden frontmand i bandet THE YOUNG COMETS. Producerede endvidere Benny Holst` album fra 2008: ”Sepiadage”. Pressen skrev bl.a.: "Jacob Rathje leverer flotte guitarsoloer, krydret med diverse slideimprovisationer. Det er tydeligt at han med sit guitarspil samler og matcher de to andre perfekt”

02/3 Hyldest til Benny Andersen (onsdag)


Rasmus Dissing: Vokal
Jens Jefsen: Bas
Henrik Gunde: Piano
Morten Lund: Trommer

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

NB: Der er ikke gratis adgang ved afhentning af medlemskort, og fribilletter kan ikke benyttes.

I August 2018 mistede vi en af Danmarks mest folkekære kunstnere - national poet, forfatter, pianist og komponist Benny Andersen. Bennys digte, sange og samarbejdet med en anden højt elsket figur, troubaduren Povl Dissing, satte sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl, og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier. Povl har siden en faldulykke, der medførte en alvorlig høreskade, valgt at lade sig pensionere som sanger. Nu tager andre over.

https://www.facebook.com/bennybandet/

https://www.jottacloud.com/s/1478ac34ee5e5684d75b9961bcd46d792ab

Bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, har samlet et nyt orkester som hylder Povls & Bennys univers, og de elskede sange og tekster. I front Rasmus Dissing…ja, efternavnet taler vel nærmest for sig selv. Rasmus er naturligvis vokset op med sin fars fortolkninger i ørerne, men har sideløbende udviklet sin helt egen personlige stil bla. i orkesteret med broderen Jonas og vennen Las. Nu er han klar til at tage fat om Bennys repertoire, og han gør det med en overbevisning, der er den rene fryd ! Ved klaveret: Henrik Gunde. Uden sammenligning Danmarks mest udadvendte, kreative- og humørfyldte pianist. Kendt og elsket i utallige sammenhænge med alt fra DR Big Band til samarbejdet med bla. Erik Grip. Gunde tilføjer netop den humor og skæve vinkel i Bennys sange, som passer så fortrinligt til melodierne. Jens Jefsen har været trofast makker på landevejene med Povl Dissing/Benny Andersen siden start 80 ´erne, og medvirker på tidløse albums som “Hymner & Ukrudt”, “Oven visse vande”, “Skynd dig langsomt” mfl. Morten Lund overtog trommepladsen i 2000, og var fast medlem frem til Bennys død i 2018. Sammen har de med tiden udviklet en helt unik akkompagnementsstil - nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe. Denne nye konstellation har premiere og turnerer forår 2020. Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger i det elskede repertoire. Men frem for alt forvent en kærlig musikalsk hilsen- en herlig aften med levende samspil, masser af smil (måske en lille tåre) og latter, præcis som Benny elskede det.

08/3 Harmonivognen

Draget af spilleglæde, de lyse nætter, det frie trubadurliv og på tvivlsomme barnevognshjul, drager Harmonivognen hvert år en uge afsted - til en ø eller landsdel for at fyldes med musik og møde fantastiske mennesker.
Vi spiller for folk og fæ, køer og hunde, for mad på fine restauranter og en skarp på de skumleste værtshuse.
I kan forvente en koncert med selvskrevne sange og viser, historier fra 12 år på landevejene, 4 stemmige harmonier, tilpas flabet gademusik og en folkelig koncert i øjenhøjde.

Martin Spens - Guitar, Bas, Vokal
Thorkil Fonnesbech - Violin, Ukulele, vokal.
Jens Hell-Petersen - Tromme, melodika, vokal
Niels-Christian Christiansen - Bas, Guitar, Vokal

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).


15/3 Gunni Torp Band


Gunni Torp: Harmonika, vokal
Matthias Arbo Klein: Trommer, percussion
Kristoffer  August: Bas, kor.
Simon Hebeltoft Hansen: Guitar, banjo, kor.

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Bølgerne ruller.Revolutionen er dansabel, og rebellen er legesyg og blød som pels. Sammen præsenterer de sangene med humor, anekdoter og usande beretninger fra landlivet,  familielivet, dyreverdenen, hverdagen og drømmenes kringelkroge. 

https://www.gunnitorp.dk/music

FOR HVER KERNE VI SMIDER  - Nyt album. LIVE tour. Et vuggende hamonika-groove, shakers og støvede trommer i tæt dialog med en fabulerende  banjo. Det er jordnært og akustisk. og det er her sangerinde Gunni Torp tager sit afsæt, når hun  sender endnu en samling sange afsted. FOR HVER KERNE VI SMIDER er et hendes 4. album, og som frø, der er samlet i sensommeren,  er det sange, der vil noget, sætte rod og sætte aftryk i verden. Hun rejser til fods på asfalt og i højt græs, ud i oprør og kampzoner, med længselsfulde kald efter  vild natur og steder at høre til. Hun synger på et poetisk dansk, hvor både ”kompostering” og  ”revolte” har fundet vej ind i de nye sange. 

”Det kunne være soundtracket til en Jim Jarmush-film” 

Tore Leifer, Kulturen i P1 

“Hun fremstår herpå som en seriøs og moden digter,  

en reel arvtager efter Eva Madsen. Hun synger om truede 

dyrearter og kompostering, om feminisme, ulighed og revolte.” - 

Gaffa 

”Så er powerlady Gunni Torp på spil igen! Og det gør hun godt! 

Verdensmusik i topklasse med fremragende tekster fremført med indlevelse og styrke.” - Visor.no 

“Det er godt og befriende med et samfundskritisk udspil i vor tid – og ikke mindst på Gunni  Torps kvalitetsniveau. ” - Rootzone 

”Én af de mest markante danske folk-udgivelser i 2020.” - Radiofolk. 

 

22/3 Other Roads (UK)


Pete Abbott: Guitar, vokal
Gregor Borland: Violin, el-bas, mandolin
Dave Valmisley: Guitar, mandolin, vokal

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Bandet blev dannet i 2009 – og har siden turneret flittigt i det meste af Europa og New Zealand. Pete Abbott, Gregor Borland og Dave Walmisley er tre meget erfarne og yderst professionelle musikere og sammen skaber de deres helt egen spændende og unikke sound ved at kombinere musikken med deres utroligt fine og smukke vokalharmonier.   

Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.” Individually they’re excellent … together they’re just magic!”

https://www.youtube.com/channel/UCToFTeZ1fC8rxO25-TE9x5w

www.other-roads.com

29/3 VIIK


Elisabeth Vik: Vokal
Annelene Toft: Violin
Villads Hoffmann: Cittern
Morten Alkjær: Harmonika
Jakob Kragesand: Kontrabas
Mårten Hillbom: Percussion

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Nordisk folk i nye klæder, der trækker på de hypnotiserende nordiske melodier, rockens groove og jazzens rå men elegante æstetik, i et forsøg på at udforske grænserne indenfor roots-musikken. Det fremadstormende orkester VÍÍK, med den karismatiske forsanger Elisabeth Vik i front, er allerede på den korte karriere efter deres debut i 2019, blevet kendt for deres medrivende sceneshow, drabelige historier og en spilleglæde, der smitter langt ud over scenekanten. 

Denne brede ekspertise leveret af nogle af de mest interessante unge talenter inden for traditionsmusikken, her under fanen VÍÍK, gør en unik oplevelse, der uden sammenligning danner en af nordens stærkeste live oplevelser. 

https://www.viikmusic.com/

05/4 Jane & Shane (UK/IRL)

Jane Clark: Violin, vokal
Shane Donnelly: Vokal, guitar, bodhrán

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Intens og overbevisende spilleglæde og energi, det er hvad man får til en koncert med Jane & Shane. Det er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med. De er ikke bare gode musikere og spillemænd. De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik, men de bevæger sig  elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske  og jazzen.

https://janeandshane.dk/

Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to  personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med  strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem.  Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet. Altid og i alle sammenhænge, har en Jane & Shane koncert den helt særlige lyd, smittende musikalitet og  sofistikerede samspil, som er så kendetegnende for dem. Og populariteten er ikke til at tage fejl af. Uanset  om de står på scenen ved en slotskoncert, i et lille forsamlingshus, til et firmaevent, i en kirke, på en festival  eller i et kulturhus, tager Jane & Shane’s dygtighed, varme og udstråling altid publikum med storm.

 

Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld – selv for døve!” - NIELS HAUSGAARD 

... en forrygende koncert med den engelsk/irske duo og helt klart en af de bedste koncerter under årets  festival, som undertegnede overværede. De udstråler stor spilleglæde, og deres musik går direkte i hjertet på  publikum, der også fortjent kvitterede med stående bifald et par gange.” 

- PER DYRHOLM, ROOTSZONE, SKAGEN FESTIVAL 2018 

Baggrund 

Duoen mødte hinanden i København tilbage i 2000, og Danmark har siden da dannet rammen om deres  musikalske aktiviteter. De brød for alvor igennem, da sangeren og satirikeren Niels Hausgaard i 2003  inviterede dem med i sit show og med ordene "Jane og Shane er ikke bare gode musikere og spillemænd;  de er begavede underholdere i absolut særklasse”, erklærede sin fascination af duoens musik- og  scenekvaliteter. Siden gennembruddet i 2003 har Jane & Shane’s karriere accelereret med ekspresfart, og de har trukket  fulde huse ved de mange koncerter, de har spillet rundt omkring i Danmark. Også DR har haft øje for duoens store scene- og musikkvaliteter og Jane & Shane blev inviteret til at  spille ved de traditionsrige Ledreborg Slotskoncerter i sommeren 2009 sammen med  DR UnderholdningsOrkesteret og i 2013 spillede de 9 nytårskoncerter med UnderholdningsOrkesteret i  hele landet. Og i sommeren 2014 var det Aalborg Symfoniorkester, der havde fornøjelsen af samarbejdet  med Jane & Shane på orkesterets store sommerturné. 

Jane & Shane har i perioder turneret med eget band og med forskellige gæster. Således har violinisten John  Sheahan fra den legendariske gruppe The Dubliners flere gange været med Jane & Shane på turné og på  festivaler, senest i januar 2020, hvor de spillede en kort række udsolgte nytårskoncerter i Danmark. 

12/4 Generalforsamling + Åben Scene v Jan Schønemann

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Først er der den årlige generalforsamling. (Kl 18)

Derefter er Jan vært.  Jan er utroligt alsidig og kan underholde en hel aften med egne personlige sange med danske og engelske tekster.

Han synger et par sange og så er scenen din. Eller i alt fald åben. Vil du byde ind på at komme på scenen, kan du kontakte Jan (mail eller facebook).
19/4 Himla

26/4 Tom Nagel


Tom Nagel Rasmussen: Guitarer, ukulele, mundharpe, vokal.

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Tom gennem årene skrevet en del egne sange, som bevæger sig i feltet mellem det fabulerende, det poetiske og det politisk engagerede.

https://www.youtube.com/watch?v=UhcWnRTDhIo

Ud over sit tidlige musikalske virke i bands som Ragnarok, Bombadil og Tom Nagel Rasmussen Band, var Tom ankermand og kunstnerisk leder af det turnerende vestsjællandske børneteater,

03/5 Camille Grey


Camille Grey: Sang, autoharpe
Thomas Mitchell: Guitar

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Camille Grey beskriver sig selv som en original "storytelling country folk singer-songwriter” med kufferten fuld af røverhistorier, en masse live-erfaring og 3 album-udgivelser. Hendes interesse for støvede amerikanske Southwest lader sig ikke skjule når hun inviterer lytterne ind i sit farverige univers. Svendborgenserne får denne aften fornøjelsen af Thomas Mitchells flotte guitar arrangementer når to gamle venner deler scenen, og med på aftenens sætliste er naturligvis Camilles hyldestsang til folk legenden Judy Collins.

https://www.youtube.com/watch?v=Uun-c_pXNBc&list=OLAK5uy_nykdJVB8XI0XBxAjcybl62qTqQchLseNk&index=1&fbclid=IwAR0kUMJFTR8heVV2pbUtT_1wRhfhVEpra3FIHt3wfliSQEeC6TVMbIEDMGY

10/5 The Paul McKenna Band (SCO)


Paul McKenna: Vokal
Robbie Greig: Violin
Conal McDonagh: Pipes, fløjter
Conor Markey: Banjo, bouzouki, guitarer
Ewan Baird:  Percussion

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Skotske Paul, som har en kraftfuld og så alligevel følsom emotionel stemme, har længe været rangeret blandt de fineste unge sangere og songwriters. I mange af sangene kommer hans sociale engagement til udtryk. Paul var en stor del af de verdenskendte Transatlantic Sessions i 2019. Sammen med Cara Dillion, Tom O'Brien, Molly Tuttle and de multi talentfulde husorkester fremførte han en række shows på tværs af Storbritanien. Bandet trækker på  både skotske og irske rødder med en utrolig dynamik.

https://www.youtube.com/watch?v=3ETIZ7rMXSQ

“The best folk band to have come out of Scotland in the last twenty years” New York Times

“The best band of their generation” (The Living Tradition)

“A band with the potential to dominate the Scottish/Irish traditional scene for the next twenty years” (Fatea Magazine)

17/5 Loulie Sun og Klavess


Loulie Sun: Vokal, guitar
Klavess Larsen: Guitar, banjo, cajon mv.

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Det bliver et skønt og varieret repertoire, der går fra de stille mørke til de lette lyse sange.  Lyden læner sig mod moderne folk. Guitarer bliver stemt i bløde mol akkorder og banjoen er bas-surrogat. Sangene er personlige beretninger i ærlighedens og kærlighedens navn. Mens Loulie’s varme vokal smelter sammen med guitaren, binder Klavess det hele sammen med sin helt egen opsætning af cajon, hihat, guitarer og banjo, som han på forunderlig vis ene mand forener.

https://youtu.be/r-8220VV_js

Loulie Sun og Klavess har spillet sammen siden ’99, har udgivet et hav af plader. Tidligere kendt fra “Safari” udgivet på Tigermusic der fik sølvplade for 10.000 solgte albums. Fra 2017 gik Loulie Sun i gang med helt nyt koncept i singer songwriter genren. En sang der fik meget opmærksomhed var “Coronasangen” “Vi Lever” hvor videoen fik 30.000 visninger på fb. Senest har parret spillet på Midtfyns Festival’s 30 års jubilæum i sommeren’21 og fik i den grad fik energien op i teltet.

24/5 Bob Dylan JamboreeKøb Billet her (åbner i et nyt vindue).

Jan har fundet  8 garvede sydfynske troubadourer, som har gjort sig gældende i mange forskellige sammenhænge, og de er vilde med Dylan. Kom og hør

*Doug Morter *Pete Gunnar *Flemming Madsen *Nicolaj Jul

*Lisbeth Refbjerg * Kaj Weber *Henrik Vester og *Jan Schønemann

spille de Dylan-numre, der betyder mest for dem – og syng eller nyn med.
Det afholdes som en "Jamboree" over 2 sæt med et hold musikere i hvert sæt.


https://www.youtube.com/watch?v=OIioLcsizYE

31/5 Gangspil


Kristian Bugge: Violin
Malene Daniels Beck: Klaver
Sonnich Lydom: Harmonikaer

Køb Billet her (åbner i et nyt vindue).

De er alle tre garanter for en underholdende og varieret rejse gennem den danske folkemusik. Disse livlige musikere byder på gamle dansemelodier fra ethvert hjørne af landet. Vi besøger bl.a. egne som øerne Læsø og Fanø, samt Thy og København.  Forvent alt fra vilde polkaer og jigs til lyriske valse, fejende reels og glade hopsaer samt de smukke Sønderhoning Melodier fra Fanøs berømte musiktradition.

www.trad.dk

Tag med på en uforglemmelig musikalsk rejse krydret med humor og historier fra deres mange år på landevejen. Med udgangspunkt i mange års arbejde med den traditionelle danske musik, tilegnet i samspillet med de gamle traditionsbærere, eller fundet i gamle nodebøger, tager musikken jer med et nyt sted hen!

 

 

Find os på Facebook her:Facebook

OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Webside, program og teknik: Musiker Jan Schønemann

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  Svendborg Kommune

 Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90


Vi holder til på Harders, Møllergade 36, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20


OBS ! Man kan se flere koncerter ved at scrolle ned i listen.

Du kan tilføje denne kalender til din egen Googlekalender ved at klikke på
+Google Kalender
- nederst i højre hjørne.
Så får du AUTOMATISK koncertnavnene i at se i din kalender - smart! 
Klik på dette link

Webside, program og teknik: Musiker Jan Schønemann

Sponsorer

Folk for Folk får honorarstøtte af:

  Svendborg Kommune

 Statens Kunstfond

Folk for Folk bliver sponsoreret af:

Aksglæde Musikbutikken / Træskobutikken, Møllergade 31 - 62 21 05 90

Autoværkstedet Per Pytlick, Skovballevej 62 - tlf. 62541073

Hansted, Vestergade 2 - tlf: 62 21 21 70

Josefine Ottesen - josefine.ottesen@gmail.com

Nybolig Domicil Svendborg - Vestergade 165 - www.nybolig.dk

Skiftekær Økologi, Søren Lolksvej 2, Taasinge, 40 21 05 90


Vi holder til på Harders, Møllergade 36, 5700 Svendborg
Tlf. 62 22 47 83, tirsdage kl. 20